NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
desember 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
IMG_7883

Skip halser som varsling av funn.

I NRO er en viktig del av utdanningsplanen, ruinsøksteknikk og appell. En del av appellen er avstandsdirigering. Denne søndagen var temaene avstandsdirigering og ruinsøk, og et helgestengt industriområde med mye fin nysnø satte rammen for dagens trening med NRO.

På vinteren er det ikke veldig hensiktsmessig å trene i skogen der det er mye snø, og treninger legges derfor gjerne til steder vi kan trene ruinsøk, appell og annet som passer inn.

En viktig del av ruinsøk er teorier om vind og hvordan fert (lukt av mennesket) beveger seg i og rundt bygningsmasser og sammenraste bygninger, og hvordan vi best mulig kan effektivisere søket i forhold til kunnskaper om dette.

Hundene har ikke lest teorien, men det er de som gjør jobben, og det er interessant å se de visualisere teoriene i søket. Førerens jobb i dette er å lede hunden slik at alle områder blir avsøkt mest hensiktsmessig ut ifra teoriene, og å sørge for hundens sikkerhet samtidig som fører leser hundens signaler.
På grunn av sikkerhet for at hunden ikke skal sette seg fast i noe ved ruinsøk så er ofte hundene uten dekken og bringkobbel. I stedet benyttes aller helst “halsmelding” som betyr at hunden bjeffer mot funnet for å varsle dette.

Avstandsdirigering er en viktig del av det å kunne lede hunden dit man ønsker på avstand. Under denne treningen benyttes håndsignaler og målet er at hunden da kan ledes i ulike retninger uten bruk av kommandoer. Dette får vi senere stor nytte av ved f.eks rundering, vei, vann og e-søk.

Denne søndagen delte vi oss i to grupper der ene gruppen trente avstandsdirigering og den andre gruppen trente ruinsøk. Etter lunch byttet vi slik at alle som var med fikk en variert og nyttig dag med NRO.

I lunchen fikk vi også lagt inn opptaksprøve for Christoffer og Chiqo som bestod prøven med glans. NRO gratulerer og vi ser frem til veien videre med de på laget!