NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
mai 2019
M T O T F L S
« apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Etter en relativt snerik vinter var det endelig duket for årets orienteringsprøve. De siste ukers varme sørget for å fjerne den minste tvil om prøven var mulig å gjennomføre allerede i april.

Tre av våre elevekvipasjer var oppmeldt til praktisk og teoretisk orienteringsprøve denne lørdagen. Værvarselet på YR ble lest flittig av flere og på vei til prøven fosset regnet ned over Romerike. Det å skulle holde orden på papirkart, kompass, orientere seg i terrenget med videre er krevende nok om en ikke også skal måtte ta hensyn til at det sprutregner.

Regnet stoppet like plutselig som det kom og solen tittet fram. Selve prøven er på ca. 10 km. med åtte poster som alle må finnes. Fire av postene oppgis det kun koordinatene til og fire av postene tegner man av fra et kart. Den teoretiske prøven består av 20 spørsmål og med strenge minstekrav til bestått.

Etter en drøy times repetisjon av teori og utdeling av koordinater og plassering av poster på kartet var første kandidat klart til å starte. Deretter nummer to og så var tredje kandidat i gang ca. 30 min etter første kandidat.

Det tok ca. 15 min og så kom første meldingen over sambandet første post var funnet og slik tikket det inn med meldinger de neste tre timene. Ettersom en og en kom inn ble de heiet inn med flagg og oppmuntrende rop av ivrige NRO’ere som nok har friskt i minne sin egen orienteringsprøve.

Etter en pust i bakken med bading, påfyll av mat, vafler og kake var en og en inne til teoretisk eksamen. De besto også dette med glans alle tre. Enda ett mål er nådd og alle tre er ett skritt nærmere å bli godkjent som ettersøksekvipasje redning – barmark.

Gratulerer til alle tre tobent og de tre firbente som også var med.