NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
mars 2019
M T O T F L S
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

I det kalenderen viser november så begynner vi som driver med
barkmarkstrening at nå går sesongen og treningen i skogen mot slutten. Vi kjenner plutselig at noe presser seg på, vi har fremdeles flere prøver i spor, rundering og e-søk som må gjennomføres før snøen kommer.

Figuranter og sporleggere hankes inn og sendes ut i terrenget og en kan kjenne at stemningen er litt annerledes enn hvilken som helst annen søndag med redningshundtrening. Det krever mye organisering å skulle arrangere 4 prøver med en dommer på plass, men med godt teamarbeid, tålmodige hunder, førere og figuranter så lar det meste seg gjennomføre. Marianne og Archie startet dagen med å gjennomføre et fantastisk bra E-søk/teigsøk. Etter tre timer med pause, påfyll av mat og drikke så var de klare for veisøk, også dette ble gjennomført helt etter boka og under to måneder etter at de oppnådde sin B-godkjenning besto de A-godkjenningen og er med dette klare for skarpe oppdrag. Dette er Mariannes andre redningshund. Du kan lese mer om Marianne og hennes tidligere hund Astro her.

Imens Marianne og Astro hadde en velforjent pause ble det gjennomført to B-sporprøver, den ene ble dessverre underkjent da sporoppsøket ikke gikk helt etter planen. Sporet ble gått som en trening i stedet og ble en fin læring for fører og hund.

Den andre elevekvipasjen Espen og med Tara gjennomførte et meget bra sporoppsøk fra bil. Den gode starten de fikk og måten Tara satte seg i sporet raskt og presist medførte at de to gjenstandene i sporet og figuranten raskt ble lokalisert og sporprøven ble godkjent og dermed var B-godkjenningen i boks.

Gratulerer fra alle oss i NRO.