NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Noen fordeler er det med varmt høstvær og det er at vi får forlenget prøve-
sesongen. Skogen er våt etter mye regn og tåke, men dette er fine forhold for barmarkstrening.

Sidsel og Amy manglet kun E-søket/teigsøket for å bli regodkjent og siden de begge var både skadefri og friske for øvrig så ble de på kort tid før søndagen varslet om at de skulle ta prøven på søndag. Det viste seg at de to klarte utfordringen på strak arm og besto regodkjenningen med god margin til tross for besøk av rådyr, jegere og hund med los i teigen.

En av figurantene fikk et nærmøte med jakthunden som kunne mistolkes for å være ulv. Det var dog ingen støtte å få hos dommer som raskt bestemte «… du blir liggende, det er sikkert en jämthund». Figen ble funnet av Amy i god behold, om enn litt skjelven.

Det ble også arrangert sporprøve til B-godkjenningen. Birgitte og Storm var begge klare for å få avlagt sporprøven før vinteren. Sporoppsøket fra bil gikk veldig bra og med dette er mye gjort, men alt går nødvendigvis ikke etter planen for det. Etter å ha funnet første gjenstand så mistet de sporet og i den situasjonen er det lett å miste motet som hundefører. Birgitte holdt hodet kaldt og gikk tilbake til der hvor hun var trygg på at de hadde vært på sporet og foretok et nytt sporoppsøk. Storm tok opp sporet igjen og da gikk det så og si sporrett videre og rett i figuranten og med dette så oppnådde de B-godkjenningen litt over ett år etter at de startet treningen.

Godt jobbet av alle, det ligger 100 vis av timer med trening bak, det er da ekstra hyggelig når godkjenninger oppnås. Gratulerer til dere alle fire.