NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
juni 2019
M T O T F L S
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Etter uværet Knud så var det godt med en solfylt søndag med akkurat passe vind og temperatur for søk med hund.

Denne søndagen var intet unntak en håpefull gjeng med to og firbente møtte opp til søndagstrening og det ble raskt bestemt at her skulle det gjennomføres prøver. En sporprøve for en elevekvipasje og en regodkjenning for en A-hund som gjensto med E-søket/teigsøket.

Terreng ble raskt fordelt og mer eller mindre frivillige figuranter ble pekt ut til hver sin oppgave. Det sto ikke på viljen til noen figurant, alle er med på å dra lasset for hverandre og stiller opp der det er behov.

Terrenget i e-søks teigen ble tråkket opp figuranter lagt ut, samtidig ble sporlegger kjørt ut i terrenget og sporet ble gått. Så snart figurantene i e-søket var på plass og den siste koordinaten var funnet så var søket i gang. Etter vel 30 min kom den første meldingen om funn over radioen og i løpet av 1 1/2 time alle figurantene funnet, totalt to figuranter og en gjenstand. Minimumstiden på søket er to timer så ekvipasjen måtte søke i 30 minutter etter at alle var funnet, for å gi hunden en skikkelig belønning for jobben ble det lagt ut en figurant da de to timene var over slik at søket avsluttes med en opptur for hunden.

Etter vel tre timers liggetid var det klart for sporprøven. Først får hundefører oppgitt koordinater for hvor bilen til den «savnede» befinner seg og så må hundefører finne bilen og ta et sporoppsøk fra denne. Ved bilen ligger det en smeller, dvs noe som lukter den savnede. Dommer har også tråkket rundt bilen noen, hunden skal ignorere dette og ta sporet til den savnede på bakgrunn av smelleren med id-lukt.

Etter litt strev med sporoppsøket så fikk de rett sporutgang og så bar det rett ut i skogen. Etter vel 30 minutter i KO kunne vi høre en svak melding over radioen «Vi har funnet en figurant». Jubelen sto til himmels i KO og en ekvipasje gikk fra elev til B-godkjent ekvipasje.

Stor gratulasjon til Helge og Alfred med regodkjenning ettersøk og Marianne og Max som har tatt steget fra elever til B-ekvipasje ettersøk.

For mer detaljer om vårt godkjenningsprogram se her.

Innimellom slagene så rakk vi også litt vanlig trening.