NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
oktober 2020
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Klokka ringer! Det er på tide å stå opp. Jobben kaller. Hele huset er helt stille. Ingen lyder av en hale som dunker mens den logrer, ingen lyder av en hund som reiser seg for å ønske god morgen. To mørke, intense øyne som ser på deg innrammet i et ivrig ansikt, mangler. Alt er helt stille. En hundeseng for mye, en hundeskål, et bringkobbel, en sporline, denne dagen er uunngåelig….

 

326.august 2013 gikk Bjarnes beste venn Skip bort etter noen ukers sykdom. Bjarne gjorde alt som kunne gjøres for å prøve å redde Skip men dessverre så gikk det ikke.

Skip var nesten alltid å se ved Bjarnes side. Om det var på hytta, på trening eller i bilen. Skips store lidenskap var trening, og søndag etter søndag kunne vi høre ham grave og grave utålmodig i buret. Når er det min tur! Kom igjen! Vi pleide å le litt, og spøke med at han snart var i Kina. På lang avstand kunne vi alle høre hans ivrige bjeffing når det var hans tur til å søke.

For mange av oss i NRO var Skip den store inspirasjonen, han ble ledestjernen og den som behersket alle søksdisiplinene og appellen. Han hadde en egen måte å føre seg på i E-søket. Han stoppet opp og løftet nesen så høyt han kunne og trakk inn ferten, samtidig som han sjekket med Bjarne om det var noen nye føringer på vei.

1

 

Belønningen til Skip etter funn var å få leke med “ringen”. En enda større belønning var å få søke mer. Han imponerte stort i avstandsdirigering både på kurs og på oppvisninger. Skip var en arbeidshund, en hund med enorm kapasitet og med en enorm lojalitet til Bjarne. De var et team. Et utrolig godt team!

 

Skip elsket også å få besøk. Han tok verdig og rolig i mot oss når vi kom, men så satte fyrverkeriet av en hund i gang. Gleden han viste oss tobente var uendelig og han viste det med hele seg.

 

Sorgen ved å miste sin beste venn kan ikke beskrives. At han begynte å bli gammel gjør det ikke enklere. Skip har markert seg med sine potespor hos oss i NRO og vi vil huske ham som den intenst ivrige og glade hunden som lengtet etter å få komme i gang med jobbingen. Han hørte hjemme i en teig i skogen sammen med sin beste venn Bjarne, ute på søk etter figuranter eller savnede.

Det at Skip har gått bort vil ikke bare være et stort tap og tomrom for Bjarne og oss i NRO  men også  for den norske frivillige redningstjenesten som har mistet en unik resurs.

4

 

Skip vil være med oss alle videre i hjertene våre og i arbeidet med å nå de målene vi setter oss!

Savnet blir stort men minnene vil vi ta vare på!

Sov godt Skip!

Hilsen fra alle oss i NRO