NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
november 2018
M T O T F L S
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Det er allerede syv uker siden våre kursdeltagere og deres hunder møtte opp på grunnkurset og
første praksisdag og nå etter bare syv ganger med kurs og trening så ser vi en rivende utvikling.

Nesten ingen av hundene kunne apportere da de møtte opp første dag. Ingen av dem hadde rundert, noen hadde lett etter familiemedlemmer som gjemmer seg, men uten noen form for struktur eller «rapportering» til eier/hundefører. Enkelte av hundene var ikke vant til å løpe ut i skogen på egenhånd og ingen av dem var hadde opplevd å skulle lete etter fremmede mennesker ved å bruke overvær/vitring som metode.

Syv uker etter så runderer Border Collien Max og han leverer løsbittet som om han aldri skulle ha gjort noe annet.

Den brune labradoren Storm fyker ut i terrenget med en iver og glede som er en labrador verdig. Han jobber på og gir seg ikke selv om det ikke blir funn med en gang. Ikke nok med det, men med løsbittet i munnen så sørger han for å gi figuranten et saftig slaps før han melder til hundefører om funn.

Golden tispa Sonja på 10 måneder og midt i fjortisalderen, lar de aller fleste tenåringsfaktene bli igjen hjemme. Midt i et slag så kan det hende noe spennende dukker opp, men i det hun får ferten av figuranten så glemmer hun alt annet, figuranten lokaliseres, løsbittet hentes og leveres til hundefører og så er det ut i påvis.

Så har vi kursets yngste, lille Shiva på seks måneder. Hun traver ut med halen logrende. Med litt spøkelsesalder så kan man trenge noe støtte, men i det hun får figuranten i nesen så er hun trygg og sikker på oppgaven og figuranten lokaliseres på en utrolig måte. Hun gir seg ikke før hun er i mål og løsbittet leveres inne hos hundefører og så er det rett i påvis.

Dette er kun noen av hundene som vi har med oss fra årets grunnkurs. Vi gleder oss til å se dere alle framover og følge utviklingen videre.