NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
oktober 2018
M T O T F L S
« sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Alle ting har en ende og denne gangen er det en av våre redningshunder som ved årsskiftet gikk over i pensjonistenes rekker. Marianne og Astro startet treningen i NRO i 2008.

Astro var den gang i 2009 en ung og relativt selvstendig ung hannhund med alle de lyster som det innebærer. Det var ikke få ganger Marianne sto igjen på midtlinjen og vekselsvis ropte og fløytet etter en våryr labrador på ville veier. Trening gir mestring og med mestring kommer kontroll. Astro ble etter hvert en meget god redningshund og A-godkjenningen oppnådde de høsten 2011, da var Astro 3 1/2 år og de ble regodkjent høsten 2014. Nå tre år etter ved årsskiftet er det over. Astro begynner å kjenne alderen på kroppen, men dette hindrer ham ikke i å gi alt under både trening og aksjoner med dertil smerter og vondter dagen derpå.

For er det en ting Astro skal ha så er det at han gir alt og han er totalt uredd for absolutt alt av miljø. Han er som en toåring som hiver seg ut for en hvilken som helst skrent, han hopper like gjerne oppi en container uten tanke for hva som måtte finne seg oppi der. Ustøtt underlag eller glatt underlag er overhodet ingen hindring ei heller smale fjellhyller eller brusende elver.

Bak en redningshund som Astro ligger det utallige timer med arbeid, sammen med sin hundefører og eier så har de gjennom seks år deltatt på utallige aksjoner og flere funn har det blitt. Alt har sin tid og nå i en alder av 10 1/2 år er det på tide å «bare» være familiehund.

Vi i NRO vil savne deg, vi vil savne ditt utrolige gode lynne, vi vil savne dine underlige påfunn, vi vil savne din utrettelig iver etter å søke og gleden du viser når du finner og stoltheten ved å få kongen og styrken i drakampen. Vi kommer kanskje ikke til å savne din evne til skalle til og hoppe på figuranten når du i pur gleden finner en som ligger under en busk 🙂

Din siste dag som godkjent redningshund 31.12.17 så deltar du på aksjon etter en savnet dame i Brummundal. Det er å pensjoneres med flagget til topps.

På vegne av NRO – tusen takk for innsatsen i disse seks årene.

Her kan du lese mer om Marianne og Astro.