NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
mai 2019
M T O T F L S
« apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Det som er helt sikkert er at jul kommer hvert år og det som også er helt sikkert er at mediene elsker å hause opp både gledene ved jul og også det såkalte julestresset.

Forsøk å Google Jul og Hund og se hva du finner. Første treff er fra Agria forsikring «Hundens jul» du trenger bare å lese et par setninger så vil du raskt skjønne at dette er en livsfarlig tid for enhver firbent skapning. Neste treff er pussig nok også fra Agria og har tittelen «Julens farer for hunden» ble jo ikke mindre skremt av dette. Deretter kommer det to treff fra dyrebutikker før det nærmest renner inn med titler som overgår hverandre i å advare en ellers så sindig hundeeier «9 ting vi spiser til jul som kan skade hunden», «Julemat kan være giftig for hunden» det blir ikke bedre når følgende tittel er å lese fra et veterinærkontor «Magetrøbbel og forgiftninger» gjett hva artikkelen handler om, jo visste jeg det ikke farene ved julen for hunden.

Kanskje vi rett og slett skal avlyse julen i år så vi er sikre på at hunden kommer helskinnet gjennom denne farlige høytiden. Etter å ha tittet litt mer så er det andre titler og bilder som fanger interessen. Kanskje en strikkegenser med reinsdyr hadde vært noe for Fido? Genseren finnes ikke i trippel X og ikke rekker vi å strikke noen heller. Hva med nissekostyme eller reinsdyrhorn? Jeg ser det for meg etter ca 10 sekunder så vil både kostyme og horn være makulert av noen ivrige tenner.

Så sitter jeg nå her og filosoferer litt over den menneskeskapte julen som vi dytter på hundene våre. Jeg vet med sikkerhet hva mine hunder foretrekker om det er jul eller ikke. De vil ha sitt vanlige liv, en ekstra godbit sier de ikke nei til, men de vil ha på redningshund dekkenet sitt og de vil ut i skogen på trening. De vil finne mennesker som har gjemt seg, de vil løpe ute, de vil leke og de vil gjøre meg glad.

Andre søndag i advent var siste offisielle treningsdag før nyttår, det er tid for å roe ned, men vi går ikke i dvale og de største farene skal vi nok styre unna. Vi er på vakt også i julehøytiden om noen skulle komme bort fra sine kjære. Så gjenstår det bare å ønske dere alle god jul. Husk å ta vare på hverandre og hunden.