NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
Nyhet pr. mnd
Nyhet pr. dato
august 2018
M T O T F L S
« jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Foto: Harry Johansson

I snart fire uke har Svein Greaker Bellmann (60) vært savnet. Han forsvant natt til 1. nyttårsdag. Han skulle da legge seg i en båt i Nabbetorp båthavn
litt nord for Fredrikstadbroen.

De første dagene etter forsvinningen lette nødetatene etter Svein, dykkere, politiets hundepatrulje, Røde Kors og redningsskøyta har alle bistått i letingen.

Familien og andre støttespillere har siden Bellmann forsvant engasjert seg stort i letingen. Det offisielle søket ble avsluttet 2. januar og etter dette har familie og venner organisert en privat leteaksjon. Familien uttaler til Fredrikstad at de har ingen planer om å gi seg og de vil sammen med andre frivillige fortsette letingen etter Svein.

Den 18. januar ble NRO kontaktet av Lars Petter Helminsen, skipsfører på Redningsskøyta med forespørsel om vi kunne bistå i søket. Oppdraget gikk ut på å stille med hunder i søk i Glomma ved Nabbetorp båthavn. Frivillige på stedet kunne stille med egnede båter for denne typen søk.

Foto: Harry Johannsson

NRO bisto familien med hundesøk fra båt lørdag den 27. januar. NRO hadde tre hundeekvipasjer og en hundefører uten hund i søk hele lørdagen. Det var mange andre frivillige som også deltok i søket.

– Det var en lun stemning preget av at alle kjente Svein og ville finne ham, sier hundefører Sidsel Strøm.

Hun forteller at noen laget kaffe, noen kom med kake og andre forberedte varme måltider.

– Andre var ute og søkte og en fikk en følelse av at hele lokalsamfunnet ønsket å bidra.

Det ble gitt en brief om situasjonen, om strømninger i Glomma, erfaringer fra tidligere søk og hundesøk ble planlagt. Det ble markert på to ulike steder av hundene, dette ble rapportert inn og vil bli fulgt opp enten med dykker eller via andre metoder.

Foto: Harry Johansson

Dagen ble dessverre nok en gang avsluttet uten resultat, det er krevende å gjennomføre søk i en så lang og bred elv som Glomma. Strømninger i vannet og temperatuten gjør søket ekstra utfordrende. For å utnytte hundene mest mulig så må en søke i et konsentrert områder og et godt søk varer i ca. 1 time.

Familien ønsker ikke å gi opp og NRO vil igjen bistå i søket med hundeekvipasjer førstkommende lørdag.

Oppdatering: Det er nå funnet en død mann i vannet ved Kråkerøy som man mistenker at kan være den savnede. Se mer på Nrk.no

.

.

Flere bilder fra søket: