NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
mai 2019
M T O T F L S
« apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vanligvis så holder vi orienteringsprøve i april, nesten for å markere at påsken er over og barmarkssesongen er i gang. I år ville værgudene ha det
annerledes og selv de mest optimistiske blant oss måtte innse at det å gjennomføre orienteringsprøve i opptil 50 cm snø ikke var en gjennomførbar plan.

Prøven ble derfor utsatt til lørdag 2. juni i trygg forvissing om at snø ikke skulle sette en stopper, litt regn var vi forberedt på. At det skulle være strålende sol og over 30 varmegrader så vi ikke for oss den litt hustrige og snørike dagen i april.

Prøven i seg selv består av 8 poster fordelt på 1 mil, se vårt godkjenningsprogram. Alle postene må finnes og en må bestå en teoretisk prøve, som gjennomføres muntlig for å få godkjent. Kun kart og kompass er tillatt og prøven gjennomføres individuelt.

Seks stykker skulle opp til årets prøve. Etter en kort repetisjon av teori, ble koordinater delt ut og prøven var i gang. En etter en ble de sendt ut med 20-30 min mellomrom. Første ut startet litt over kl. 11 og siste var i mål kl. 18.00.

Underveis fikk tikket det inn meldinger over sambandet om hvem som var på hvilken post. Til tider tikket det inn så mye meldinger at noen ble bekymret for egen tidsbruk. Leder NRO kunne berolige med at det var mer enn nok tid og ingen grunn til bekymring for tidsnød.

Ettersom en etter en ble ferdig med praktisk del ble det muntlig høring. Det var liten tvil om at varmen hadde tatt på og at lengdegrad kunne bli til breddegrad eller omvendt, men etter å få kjølt seg ned og senket pulsen så falt brikken på rett plass for alle. Hundene derimot tok det hele med ro og satte nok ekstra stor pris på et forfriskende bad etter det som for dem fortonte seg som en fin tur i skogen.

Alle seks besto både praktisk og muntlig orienteringsprøve. Stor gratulasjon til alle sammen. Neste post på programmet er førstehjelpskurs.