NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
januar 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Alle som trener hund eller har trent hund vet at variasjon er viktig og variasjon er ikke bare viktig for hunden, men vel så viktig for hundefører. Etter mange søndager med trening i sandtak, på grushauger, i og under og oppå maskiner og ulike bygninger var det veldig kjærkomment med trening på barmark i skogen.

Vi splittet oss i to grupper og valgte først å sondere litt rundt for å bli kjent med terrenget da vi var i et område som var nytt for oss. Etter kort tid hadde vi dannet oss et bilde av de to treningsområdene og teiger ble plottet inn på GPS’en.

Den ene gruppen besto av to A-hunder med førere og i teigen ble det lagt ut en gjenstand og en figurant. Oppgaven var ukjent for hundefører. For hundene ble dette en artig oppgave med figurant på toppen av et jakttårn og gjenglemt stolsekk og stol i terrenget. Både tempo og søkslyst var på topp.

Det ble også tid til å legge et spor for en tredje hund. Sporet hadde en liggetid på 1 time og det lå to gjenstander i sporet. Terrenget var overraskende tørt og inneholdt både ferske elgspor og mer til. Det ferske elgsporet ble en liten avsporing, men for uten dette ble det en bra start på sporsesongen.

Den andre gruppen var en mer heterogen gruppe med alt fra en snart seks måneder gammel valp til en A-hund og noen i mellom som er B-godkjent. Her ble det trent rundering og teigsøk og en kombinasjon av dette. Valpen kom et godt stykke i apporteringstreningen og på slutten av dagen søkte den opp figuranten ved vitring og apporterte løsbittet. Alt i alt så ble dette en flott start vår- og sommersesongen og søndag kveld var det nok flere hunder og førere som la seg slitne, men fornøyde etter en hel dag ute i skogen.