NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
Nyhet pr. mnd
Nyhet pr. dato
juli 2018
M T O T F L S
« jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Fredag kveld rundt kl. 21 tikker det inn en tekstmelding med noen tall, dette er koordinater til søndagens trening. Da gjelder det å svare kommer full dag, kommer ikke ev. 
om man skal trene halv dag så melder man fra om dette. Søndag kl. 09.30 er det flere biler å se langt inne i skogen enn på en vanlig dag. Det er tid for ukens faste redningshundtrening.

Akkurat denne søndagen var det kun fem hundefører og seks hunder som kunne trene. Vi starter med en kaffe og morgenprat med planlegging av dagens trening. Vi ble enige om at Christina med Mille skulle ta E-søks prøven, de skal i år gjennom sin andre regodkjenning og må da avlegge prøve i E-søk, veisøk og spor før året er omme. Christina fikk oppgitt tre koordinater og måtte deretter finne det fjerde via bruk av GPS. Når det var gjort så ble to figuranter og en jakke lagt ut på koordinater etter dommerens anvisning. Deretter så satte de to i gang med sin prøve.

I mellomtiden så dro Kristin og Bjarne avgårde for å legge spor. De trodde de skulle få en rolig stund, men Mille fant jakken etter 10 min, deretter så gikk det slag i slag og på 45 min. var jakke og begge figurantene funnet.  Da ble det rolig over radioen for minstetiden til prøven er to timer så de to måtte fortsette søket sitt videre. Det ble lagt inn en figurant etter to timer og da var lykken stor for Mille.

De andre gikk spor, Alma og Mona fikk tatt opptaksprøven og May-Britt og Chira startet med innlæring av veisøk.

Før man vet ordet av det så er klokken 13.30 og det er lunsj. Gjengen samlet seg og hva er vel bedre enn mat og en god kopp kaffe etter en formiddag i skogen. Stemningen var ekstra hyggelig denne dagen, to prøver bestått med godt resultat.

Etter matpause startet ettermiddagsøkten og da ble det tid til rundering for to av ekvipasjene, e-søk for Bjarne med Liz, veisøk for May-Britt og Chira og spor for Kristin og Mila. Rett før kl 17 var det noen slitne, men fornøyde to- og firbente som vendte hjemover.

Så hva forteller dette oss? Jo, det handler om å møtes i skogen med et felles mål, det handler om å hjelpe hverandre uansett hvor langt man har kommet i treningen, det handler om å glede seg over de andres suksess. Sammen blir vi gode.

Vi ønsker å få med oss flere på laget, høres dette spennende ut, meld deg på høstens grunnkurs.