NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
Nyhet pr. mnd
Nyhet pr. dato
juni 2018
M T O T F L S
« mai    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Torsdag ettermiddag satte 11 ekvipasjer fra NRO seg i bilen med kurs for Hedmark og Østlies hundesenter,
14 mennesker i alderen fra 73 til 4 mnd. og hadde valgt å sette av tre og en halv dag til kurs i spor og rundering.

En etter en ankom vi Østlies hundesenter og vi ble ønsket varmt velkommen og fikk tildelt hytter, vist hvor hundene kunne oppstalles og fikk informasjon om stedet. Kvelden ble satt av til teori og planlegging av neste dag. Enkelte benyttet også anledningen til en økt på lydighetsbanen.

Fredag morgen kl. 7 var det mange spente fjes å se og også noen ivrige snuter som nok stusset litt over alt sammen. Rundering var satt opp på programmet og vi delte oss i to lag et under kyndig ledelse av Inger og det andre laget ble godt ivaretatt av Terje.

Det ble en flott dag for oss alle med fokus på den enkelte hund og fører. Hva trigger din hund? Hva bruker du som belønning? Er hunden din glad i å leke? Hvordan har dere trent tidligere? På midtlinja ble vi oppfordret til å observere den enkelte hund. Det ble brukt mye tid på hver ekvipasje med fokus på konkrete tilbakemeldinger og råd for videre trening. Mange fikk aha opplevelser på enkelte ting som har vært utfordrende og verktøykassen ble fylt opp til randen med nye tips og triks.

Det var en sliten og glad gjeng som returnerte til basen på ettermiddagen og fikk servert nydelig mat. Dagen ble avsluttet med teori og en lydighetsøkt på banen.

Lørdag våknet vi opp til strålende sol og perfekte treningsforhold. Lagene ble delt i to ett runderingslag ledet av Inger og ett sporlag ledet av Terje. Dette ble også en dag hvor den enkelte ekvipasje fikk fullt fokus og større og mindre problemer ble tatt fatt i en etter en. Som en av våre hundeførere uttrykte det «…. her har jeg vært 14 dager på kurs i Sverige for å løse dette og her var det gjort på to timer.»  En kunne se at både førere og hunder vokste i løpet dagen.

Søndag ble det spor på hele gjengen, Terjes gruppe jobbet videre fra dagen før og Ingers gruppe startet opp og fikk nøstet opp i en god del problemer og det ble en del aha opplevelser for flere også denne dagen.

Oppsummert så har vi alle fått påfyll både av teori og praksis. Både hunder og førere har vokst i løpet av langhelgen og drar hjem med mange nyttige verktøy i verktøykassen sin. Vi har fått mer kunnskap om sporatferd, mentalkunnskap, hvordan bygge opp treningen, hvordan gi og ta tilbakemeldinger.

Takk til Terje og Inger – for deling av kunnskap og erfaring for at dere er ærlige i tilbakemeldingene, men også takk for at dere klarer å skape en så hyggelig og trygg ramme for kurset.