NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
januar 2019
M T O T F L S
« des    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Med kun 20-30 cm med snø og -4 grader så ble avslutningen på 2017 og oppstarten av treningsåret en behagelig opplevelse både for hunder og figuranter.

Ti ekvipasjer, både elever og A-hundeførere, møtte opp lørdag formiddag for en treningsøkt i et snødekt landskap. Gjengen ble delt i to lag og med dette var årets offisielle redningshund trening i gang igjen.

Flere hunder viste ekstra stor iver og glede i søket etter juleferien. De aller fleste har trent litt for seg selv i mellomperioden, men det å møtes igjen til organisert trening med de utrolig morsomme figurantene gjør nok at treningsgleden og iveren blir ekstra stor.

Selv supermanndrakt, potesokker og Dan Børge Akerø look a like satte ikke en demper på søksgleden. Ekstra gøy er det også å se at alle hundene fra høstens grunnkurs nå apporterer løsbittet som ingenting og hundene ser ut til å forstå de grunnleggende søksøvelsene. De har alle hatt en svært god progresjon så det blir spennende å følge utviklingen i 2018.

Mila vår sjokoladebrune labrador spesialiserer seg på ID søk og den utrolige duften av saus, indrefilet og krydder som sev over området diskriminerte hun med stor ro etter først å ha tatt en sniff i luften for så å sette nesen i bakken for så å snuse på smelleren og der var jakten i gang. Jakten førte ikke til kjøkkenet som man kunne tro, herlige Mila satte nesen i bakken og tok opp jakten på smellerens eier. Det ble full pott fire av fire ganger og dette til tross for at det var to sporleggere som gikk ut parallelt for deretter å skille lag etter ca. 100 m., Mila lot seg ikke lure og rett sporlegger (smellerens eier) ble funnet.

Vi figuranter derimot kjente sulten gnage ettersom det sev mer og mer duft ut fra kjøkkenet. Dagen ble avsluttet med julebord og hyggelig lag. Ikke alle kunne komme, men med 10 stk på trening og 15 til bords så ble det en flott avslutning på fjoråret og en enda bedre start på det nye.