NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Veien fra grunnkurs og første trening kan synes lang og ikke alle klarer å oppnå en endelig godkjenning som redningshundekvipasje, en uoffisiell statistikk tilsier at rundt 5% av de som starter faktisk oppnår A godkjenning. Det er utallige timer med trening som ligger bak, både organisert trening, men vel så mye på egenhånd. Det viktigste grunnlaget legges i hverdagen, det finnes tross alt flest av dem. Ikke bare mange treningstimer må til, men mange km med bil skal nedlegges, teori skal leses og mange delmål skal nåes og prøver bestås.

Søndag 2. september ble det arrangert E-søks prøve/teigsøksprøve for to av våre B godkjente ekvipasjer. Prøven er krevende og slitsom både for hund og fører. Selv om man har testet litt på forhånd så knytter det seg alltid litt spenning på selve prøvedagen. Vi hadde to lettere nervøse hundeførere på standplass denne søndagen. Hundene lot seg ikke merke så mye, men de forsto nok at det var noe ekstra i gjære.

I KO sto både dommere og publikum og ventet og ventet, det varte og rakk. Underveis i prøvene tikker det en og annen gang inn en melding om funn. Alle puster lettet ut og adrenalinet synker, før det sakte og sikkert stiger i takt med radiotausheten. En ny skrapelyd høres på radioen og nok en melding om funn rapporteres, koordinater for hvor den savnede ligger leses opp og navnet bokstaveres. Smilene i KO sitter med ett litt løsere. Slik bølger stemningen fram og tilbake helt til siste figurant er funnet og tidsfristen holdt. Det var kun 10 min om å gjøre før tiden gikk ut for den siste ekvipasjen.

Brede smil er å se hos alle, hundene blir smittet av opprømtheten og kan nok vente seg en ekstra belønning på kvelden. Norsk Redningshund Organisasjon gratulerer May-Britt med Chira og Kjersti med Barko med godt gjennomført prøve og enda ett skritt nærmere A-godkjenning.

For å se mer om våre prøver se HER.