NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
desember 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Etter tre søndager med kurs er det igjen tid for å ta opp igjen ordinære rutiner og søndagstrening. Dette er første gang kursdeltakerne møter opp til trening og møter resten av NRO gjengen.

Etter morgenkaffe med spørsmål, litt småprat og planlegging er det dags for trening. Helt ferske ekvipasjer blir satt i samme grupper med instruktør. I en av gruppene ble det en fin miks av ferskinger, en ekvipasje fra grunnkurset i 2018 og en senior hund.

November viste seg fra sitt beste, litt frost i bakken, antydning til sol og et akkurat passe vinddrag til å starte med vitring og overværssøk

Først ut var Border Collien Zikk Zakk. Vi var alle spente på hva han hadde fått med seg gjennom grunnkurset og det viste seg å være mer enn vi hadde trodd. Han dro fint ut på 60 meter og fant figuranten i skogkanten. Apportering av løsbitt satt som et skudd og etter fjerde funn på rad var det en hund med høy haleføring som ble geleidet tilbake til bilen av en smilende eier og hundefører.

Groendaleren Caleo på åtte måneder er av den litt mer sjenerte typen og det ble satt av litt tid til å bli kjent med figurantene. Til alles store overraskelse så kastet hun seg ivrig over oss alle med logring og stor iver. Ingen tvil om at hun hadde vokst mentalt gjennom grunnkurset. Vi trente noen korte transporter med løsbitt før figurantene ble gjemt i skogen. Caleo viste også at hun hadde store forventinger om at det var noen artige personer der ute. På ca 30-40 m hold fikk hun fin fert og dro ut for å finne. Vel ute hos figurantene syntes hun at de kunne leke med en gang, men med litt veiledning og hjelp så kom hun inn og avleverte løsbittet hos hundefører. Så var det endelig ut til figuranten for å leke.

Zikk Zakk og Caleo jobbet like gjennomført og bra etter lunsj og det var to hundeførere som lot seg imponere av egne hunder.

Etter lunsj ble også Philip Flop med på laget. Han er en Italiensk Brac. Apporteringen sitter ikke helt inne ennå, men med flere repetisjoner og transporter så viste han at også han kan finne figurant og levere ett løsbitt. Blandingshunden og elevhunden Juno som var på grunnkurs i fjor høst har startet med rundering og med litt overtenning i starten ble det et par blindslag før hun fant figurant. Juno som i fjor var skeptisk til nye mennesker blir overstadig begeistret over å finne mennesker i skogen og om de er fremmede så er det nesten enda morsommere. Etter lunsj demonstrerte hun virkelig hva som bor i henne og gikk en flott rundering. Også redningshunden Mille fikk en fin treningsøkt med E-søk (teigsøk) og to ukjente figuranter for henne. Vitringsøvelsene er starten på veien mot E-søket. Etter vitring, kommer rundering og deretter E-søk som er den øvelsen vi bruker mest i reelle søkssituasjoner.