NRO på sosiale medier:

      Facebook_icon   Twitter_icon               Beredskapstelefon: 900 83 146
NRO’s årshjul
Klikk for å se årshjulet i full størrelse
Nyhet pr. dato
juni 2019
M T O T F L S
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

NRO’s sporgruppe trener urbant denne vinteren, denne søndagen midt i Årnes sentrum. To blodhunder og en labrador fikk i dag med seg rottweileren Chira fra treningsgruppa som skulle prøve seg på mantrailing/ID-spor for første gang.

For sporgruppa er det viktig å kunne trene ID-spor urbant og med lang liggetid, noe som krever en hel dag. 

Søndag fikk de to blodhundene og labradoren trent seg på lange spor i beferdet område med liggetid. Dette ble både utfordrende og god læring for videre trening denne vinteren. Hundene fikk prøvd seg i sentrum, boligområder, forbi sykehjem/omsorgsboliger, kirken som ringte inn til gudstjeneste, kryssing av veier, parkeringsanlegg, togstasjon, brygge med mer.

Etter sporene ble det også tid til øvelsene line-up og splitt. I «line-up» stiller figurant seg sammen med resten av gruppen (falske figuranter) der hunden skal markere på riktig figurant. Dette kan foregå som en gruppe, på en rekke ved siden av hverandre, eller etter hverandre der hunden skal gå forbi de falske figurantene. I en «splitt» går figurant og falsk figurant sammen et lite stykke før de splitter og går hver sin retning (en til høyre og en til venstre).

Hunden skal da gå i splitten til riktig figurant. En «splitt» kan både være med skjulte og synlige figuranter. Også flere enn bare to. Dette må også trenes på, for å teste hundene på om de skjønner ID. Man kan bruke samme figurant flere ganger etter hverandre, eller bytte ut fra gang til gang for å gjøre det vanskeligere.

Sporgjengen gleder seg til videre prøvelser gjennom vinteren!

Tekst og foto: Kristin Nordli

Ry har stø kurs